Beeksestraat 7 A, 4841 GA Prinsenbeek  +31 6 48264845 of +31 6 18393754
0 items -  0,00

Autentica esperienza Napoletana

Vanaf het begin in 1600, toen de eerste scheepsladingen koffie vanuit het Arabische schiereiland in de haven aankwamen, hebben de Napolitanen de drank geadopteerd. In Napels ontwikkelde zich een enorme koffiecultuur.

Na W.O. 2 hielpen Franseco, Gerardo en Elio Rubino hun vader in zijn levensmiddelenwinkel annex koffiebar in Napels. De 3 broers brandden daar hun koffie die zo hoog werd gewaardeerd dat ze hier meer de nadruk op gingen leggen en koffie gingen verkopen aan de Napolitaanse bars, caffe’s restaurants en winkels.

In 1963 startten zij hun branderij “Café do Brasil” en brachten hun koffie op de markt onder de naam “Caffè Kimbo”. Binnen 10 jaar was Caffè Kimbo marktleider in Napels. Sindsdien heeft Caffè Kimbo ook de rest van Italië veroverd. Het bedrijf wordt nog altijd geleid door de familie Rubino en heeft inmiddels ook buiten Italië een sterke positie in de koffiemarkt.

De koffie wordt nog steeds gebrand waar het begon, in Napels. Na ruim een halve eeuw is Caffè Kimbo voor de Italianen hèt koffiemerk dat staat voor authentieke Italiaanse espressocultuur: kwaliteit, pure smaak, vol temperament, gedronken met passie!

[espresso-menu id=456]