Beeksestraat 7 A, 4841 GA Prinsenbeek  +31 6 48264845 of +31 6 18393754
0 items -  0,00

Kookworkshop

Wie verder kijkt dan de pizza en spaghetti weet dat Italie een diepgewortelde eetcultuur heeft. Men neemt graag de tijd om lekker en lang te tafelen. Mooie pure ingredienten op vaak eenvoudige wijze bereidt sieren deze keuken. Dit is tevens ons uitgangspunt voor onze kookworkshops. Daarnaast staat iedere avond in het teken van een culinaire ervaring, een combinatie van educatief, gezelligheid en de typische Italiaanse sfeer.

Een 5 gangen la dolce vita  menu bestaat uit:

  • Antipasti; voorgerechten
  • Primi; verse pasta met een saus
  • Italiaans brood
  • Secondi; vlees of vis gerecht
  • Contorno; groenten
  • Dolce; nagerecht
  • Caffe; Italiaanse koffie*

Voor alle kookworkshops op deze pagina geldt een prijs van € 77,50* per persoon inclusief drankjes. tijdsduur 4 uur

inclusief receptuur

minimaal 10 deelnemers

 

*Voor zakelijke klanten zijn de prijzen exclusief BTW

Thema workshops

Umbria in Bocca

(H) eerlijke gerechten uit onze favoriete streek. We laten u kennis maken met traditionele gerechten uit deze streek die al decennia lang van moeder op dochter worden doorgegeven. in deze workshop  staat olijfolie, percorino kaas, truffel, prosciutto uit Norcia centraal.

Toscana

Behalve het schitterende landschap en de kuststreek, biedt de regio verschillende prachtige schatten met een enorme culinaire erfenis
De keuken is seizoensgebonden en het draait om het behoud van smaken: Olijfolie, tomaten, pure ingrediënten en wijn staan centraal.

Giro D’ Italia

Heerlijke streekgerechten uit de diverse delen van Italie van Lombardije, Piemonte, Sardinie, Marche, Lazio tot Puglia. Een culinaire rondreis door de diversiteit van de Italiaanse keuken. Dit kan alles zijn van mild tot pikante groenten,  pasta, gnocchi, risotto, vlees, vis.  Nergens zoveel variatie in een land als italie, iedere straat, ieder restaurant en alle La Mamma ‘s  maken de beste pasta’s met de juiste saus. daarover kun je maar beter niet in discussie gaan, want het is ook zo…..

Cucina Siciliana

Het eiland Sicilie waar velen ‘een bezoekje’ aan brachten en als dank hun culinaire sporen nalieten. Dat is dan ook de kracht van deze keuken. Over alle invloeden van overheersers is een sterke Siciliaanse saus gegoten. Bij een siciliaanse workshop moet je denken aan vis, citrus, tomaten, pistasche, zoetzure groenten gerechten en als afsluiter een cannoli gevuld met zuidvruchten en ricotta.

 

Bovenstaande workshops zijn alleen te boeken voor complete groepen van minimaal 12 personen. Tijdsduur 4 uur.

Inclusief 3 drankjes, receptuur en het genieten een 5-gangen diner met als afsluiting koffie en likeur. Tijdens onze workshops werken wij met exclusieve producten die wij rechtstreeks voor u importeren en verkrijgbaar zijn in onze winkel.
Tevens kunt u gebruik maken van een van de drankarrangement:

Drankarrangement: karaf rode- en/of witte huiswijn of frisdrank € 15,–per persoon extra.

Onder professionele begeleiding gaat u in kleine groepjes aan de slag met de voorbereidingen van het menu. Elk groepje bereidt een deel van het menu en er bestaat voldoende gelegenheid om een drankje te drinken.
Als alle voorbereidingen zijn getroffen gaat u gezamenlijk aan tafel genieten van uw eigen kookprestaties.
Ter afsluiting van het programma serveren wij koffie of thee met een verrassing. Na afloop krijgt u de receptuur mee naar huis om de gerechten ook thuis uit te proberen.
Uiteraard kunt u, in samenwerking met ons, uw eigen avond samenstellen. Zo kunt u uw familie en vrienden meenemen op een reis met heerlijkheden. Maar ook voor uw zakenrelaties of bedrijfsbijeenkomst staan wij voor u klaar.

Bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes en familiereünies, vriendenclub, verenigingen etc.
Met de collega’s wordt een heerlijk diner samengesteld waarbij een beroep wordt gedaan op ieders talenten. Afhankelijk van uw wensen stellen wij de datum en het menu met u samen.
Minimale deelname van 10 personen.

Samenwerking in een team krijgen, welke rol heeft een ieder, elkaar op een andere manier leren kennen. Samen koken is hier bij uitstek geschikt voor. Tijdens het bereiden staat samenwerking centraal.
Onder begeleiding van een deskundige op culinair gebied, met ervaring in het trainen en begeleiden van groepen en individuen, wordt gewerkt aan het bereiden van een heerlijk 3 of 4 gangen diner. Ondertussen mag u tevens van de begeleiding verwachten dat zij observeren en feedback geven. Hierbij wordt een link gelegd tussen datgene wat tijdens het koken gebeurt en de praktijk van de werkvloer. Uiteraard wordt het diner gezamenlijk genuttigd onder het genot van een heerlijk glas wijn of anderzijds.

Netwerk-relatieavond
De samenstelling van het menu gaat in overleg met u. In principe kookt u een op een, dus één collega met één relatie. Ook partners kunnen hierbij betrokken worden, dit alles in het kader van relatiebeheer. Neem gerust contact op voor het doorspreken van de diverse mogelijkheden. Hierbij staan uiteraard uw wensen centraal!